Een nieuwe website, nieuw logo en een nieuwe naam


  • Gepubliceerd op:
    16 januari 2022
Nieuwe website Kerk de Voorhof

De Voorhof heeft een nieuwe website gekregen, omdat de oude flink was gedateerd qua inhoud en techniek. Met korte teksten en veel beeldmateriaal willen wij op de nieuwe website snel duidelijk maken waar het om gaat.

Veel inhoud van de oude website is niet teruggekomen. Veelal omdat de teksten waren verouderd en ook omdat het niet meer paste binnen de nieuwe opzet. De nieuwe website is voornamelijk bedoeld voor de externe communicatie. Een app neemt sinds 2021 de interne communicatie voor zijn rekening. Lees: Een app voor de interne communicatie

Nieuw logo

Wij hadden als kerk geen logo dat ons als De Voorhof typeert. Met de nieuwe website is er ook een nieuw logo!

logo Kerk De Voorhof

Betekenis

Het logo heeft de vorm van een cirkel, een verwijzing naar de karakteristieke koepel van het kerkgebouw. De gele, opgroeiende korenaren die in de koepel te zien zijn, vind je ook terug in het logo. Dit symboliseert de leden van de gemeente die, hoe verschillend ook qua achtergrond, beleving en persoonlijkheid, toch samen groeien naar een het middelpunt, Jezus Christus.
In het logo is ook het silhouet verwerkt van de voorzijde van de Voorhof dat een belangrijke rol speelt in de gemeenschap als plaats voor de eredienst en voor ontmoeting. Maar belangrijker dan het gebouw zijn de mensen die samen de kerk vormen. Vandaar dat voor het gebouw mensen te zien zijn.
De gebruikte kleuren in het logo zijn ontleend aan de koepel.

koepel kerk De Voorhof

Nieuwe (domein)naam

Het was ook een geschikt moment om een toekomstbestendige domeinnaam te gaan gebruiken. Er zijn immers vergevorderde plannen van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) om samen verder te gaan met de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) onder de nieuwe naam Nederlandse Gereformeerde Kerken. Als je dat weet, dan past onze oude domeinnaam www.gkvapeldoornzuid.nl niet meer. Om die reden is gekozen voor www.kerkdevoorhof.nl


Bijbeltekst van de dag