Skip to main content

Oekraïenstalige kerkdiensten in Gelderland en Flevoland


  • Gepubliceerd op:
    19 mei 2022
Oekraïenstalige kerkdiensten in Gelderland en Flevoland

Stichting Oekraïne Zending, behartigd namens de GKv kerken in de provincie Gelderland en Flevoland, de zending in Oekraïne. Zij heeft in april, in De Voorhof, Oekraïenstalige kerkdiensten georganiseert, voor onze Oekraïense broers en zussen die bij gastgezinnen in Nederland opvang hebben gekregen, en voor andere belangstellenden. Op de laatste zondag, 1 mei, is zelfs een predikant uit Oekraïne, Wasja Pilipenko, voorgegaan. Het waren mooie bijeenkomsten met wisselende opkomst.

Een maal per maand

Het was ook niet voor iedereen mogelijk is om elke zondagmiddag een reis naar Apeldoorn te maken. Daarom is besloten om 1x per maand een Oekraïenstalige dienst te organiseren op wisselende locaties in de provincie Gelderland/Flevoland.

Iedereen is welkom

Bent u gastgezin van of kent u Oekraïeners die graag een dienst in hun eigen taal willen meemaken, dan is iedereen welkom.

Planning & Informatie

Wanneer er meer informatie beschikbaar is over nog te organiseren Oekraïense diensten, dan kunt u dat via www.oekrainezending.nl volgen.

De volgende bijeenkomsten staan in de planning:

Donderdag 26 mei Almere, Levend Water, Parkwijkweg 44 (extra dienst Hemelvaartsdag)
Zondagmiddag 26 juni Ede, Ontmoetingskerk, Zuilestein 2
Zondagmiddag 28 augustus Hattem
Zondagmiddag 25 september Almere, Levend Water, Parkwijkweg 44
Zondagmiddag 30 oktober Harderwijk, Petrakerk, Busken Huetlaan 2

Bemoediging

Als Oekraïne Zending hopen wij dat deze bijeenkomsten bemoedigende ontmoetingsmomenten mogen zijn voor Oekraïense broeders en zusters.