Skip to main content

Succesvolle actie "Vakantiegeld Samen Delen" ook opnieuw in 2024


  • Gepubliceerd op:
    17 april 2024
Actie Vakantiegeld Samen delen Apeldoorn

Ook in 2024 wordt de actie Vakantiegeld Samen Delen weer georganiseerd. Dit jaar alweer voor de 13e keer. De actie is gestart op 10 april en loopt tot en met 31 mei 2024.

Waarom Vakantiegeld Samen Delen?

De kloof tussen mensen, die hebben, en die niet hebben, groeit. Stijgende kosten brengen steeds meer mensen in problemen. Reserves worden gebruikt om het hoofd boven water te houden. Op vakantie gaan is er voor veel mensen niet bij. Het is al mooi als het weer een maand is gelukt om de vaste lasten en de nodige boodschappen te betalen. Geldzorgen hebben een negatieve impact op het welzijn van mensen. Maar samen delen maakt rijker, financieel en in verbinding met elkaar.

Daarom is er Vakantiegeld Samen Delen, een initiatief van de kerken in de gemeente Apeldoorn.

Actie vanuit de kerken

We geloven dat ieder mens even kostbaar is in Gods ogen en dat ieder mens recht heeft op een waardig bestaan. We geloven dat we er allemaal beter van worden als we meer met elkaar delen. Met deze actie willen we de verbondenheid tussen mensen in de gemeente Apeldoorn versterken.

In mei ontvangen veel mensen een flink bedrag extra: vakantiegeld. Vandaar de naam van de actie. We nodigen iedereen die het goed heeft uit te delen met wie weinig of niets heeft.

Je hoeft natuurlijk geen lid te zijn van een kerk, om te geven of een bijdrage te ontvangen. Iedereen die graag wil delen, kan meedoen.

Doneren of aanvragen

Kijk voor meer informatie over de resultaten van de voorgaande jaren, of als u wilt doneren of hulp wilt aanvragen op de webstie van Vakantiegeld samen Delen Apeldoorn.