Skip to main content
Predikant Kerk de Voorhof Apeldoorn

Onze predikant

Marinus Beute

Predikant De Voorhof

"Samen zijn we op weg achter Jezus Christus aan en daarbij hebben we elkaar telkens weer nodig om Christus te zien."

Contact

Van harte welkom voor een gesprek. Dat kan in mijn werkkamer in de kerk, bij jou thuis of tijdens een wandeling. Neem gerust contact op:

Sinds juni 2019 ben ik als predikant verbonden aan de gemeente de Voorhof in Apeldoorn. Een mooie en uitdagende plek om te werken. Typerend voor deze gemeente is dat mensen overal en nergens vandaan komen. Inmiddels geldt dat ook voor mijzelf. Opgegroeid in het westen van het land, gestudeerd en gepromoveerd in Kampen en voor ik naar Apeldoorn kwam predikant geweest in Leens in het hoge noorden.

Samen onderweg

Mensen overal vandaan, maar wel samen op weg achter Jezus Christus aan. Ik geloof erin dat we elkaar telkens weer nodig hebben om Christus te zien. Samen zijn we in staat meer te zien van de liefde van Christus (Efeziërs 3:18-19). Predikant-zijn is voor mij vooral een tijdje optrekken met andere mensen. Uitdelen van wat ik zelf van God gekregen heb en al uitdelend ook ontdekken dat ik heel veel van anderen ontvang. Ik vind dat één van de mooiste kanten van mijn werk: dat ik juist door te geven ontvang. Ik merk dat in het voorgaan in kerkdiensten, in gesprekken met jongeren, in pastorale ontmoetingen. Op de één of andere manier, zonder dat ik dat zelf kan organiseren, mengt God zichzelf in het gesprek. Dat is fantastisch om mee te maken.

 Genoeg vragen

Tegelijkertijd gebeurt dat natuurlijk niet altijd en spreekt geloven in God niet vanzelf. Er zijn genoeg vragen die mij – en jou wellicht – bezighouden. Bestaat God wel? Wat betekent het dat God liefde is? Hoe zit het met het lijden in de wereld? Hoe wil God mij veranderen? Hoe leef ik elke dag met God? Heeft bidden wel zin? Hoe moeten we vandaag kerk van Jezus Christus zijn? Enzovoort. Over dit soort vragen denk ik graag na en binnen de gemeente organiseer ik er regelmatig gespreksavonden over. En misschien wil je daar ook graag eens één op één over in gesprek. Voel je dan vrij om contact met me op te nemen.

Loopbaan

 • Studie Theologie aan de TU Kampen

  1999-2007

 • Promovendus Homiletiek

  2007-2012

 • Predikant GKV Leens

  2012-2019

 • Predikant GKV Apeldoorn-Zuid

  2019-heden

Vrije tijd

Ik ben getrouwd met Wilma en samen hebben we vijf kinderen. In mijn vrije tijd ga ik graag een stukje wielrennen in de prachtige omgeving van Apeldoorn of lees ik een goed boek. Ook schrijf ik af en toe op mijn weblog over dingen die me raken en bezighouden in mijn werk.